Warmtepomp Pekela

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Pekela? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een economische en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Pekela.
warmtepomp-installateur-9665

 • Milieubewuste keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode-regio9665
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Pekela

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pekela kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Pekela? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze website ontdek jij waardevolle de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9665).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website lees jij bruikbare adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Pekela kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €24.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Pekela (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pekela

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een hoge subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6800. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2300. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16500 – €22900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6700Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6350Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2575 – €5250Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Pekela verbruikt plusminus 1770 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €235 tot €365. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €155 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€654
Buitenlucht2700kWh€445€209
Bodemwarmte1700kWh€314€340
Hybride1475 kWh + 425 M3€477€177

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Pekela?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Pekela?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Pekela. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.pekela.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Pekela. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot doorgaans €1550. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Pekela (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1725.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 5110 KW€2300,-
Mitsubishi ElectricPH(R)160Y14 KW€2700,-
TraneCXAM 020 HE CAP37 KW€4850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Pekela aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente