Warmtepomp Drieborg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Drieborg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Drieborg.
warmtepomp-installateur-9688

 • Helemaal van het gas af
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9688
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Drieborg

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn verscheidene versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drieborg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Drieborg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van warmtepomprevolutie.nl lees jij vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9688).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna tref je toepasbare info ten aanzien van de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Drieborg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €16.100. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Drieborg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drieborg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7300. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De eindfactuur wordt getekend door velerlei facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23200Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4250 – €6700Lage aanschafprijs
Lucht-water€3750 – €6100Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2725 – €5850Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Drieborg verbruikt om en nabij 1660 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €355. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €165 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€677
Buitenlucht2450kWh€447€230
Bodemwarmte1675kWh€311€366
Hybride1500 kWh + 375 M3€481€196

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Drieborg?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Oldambt. Dit is een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Drieborg. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €900 en kunnen oplopen tot €3800. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Drieborg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1600.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLZT.752.NN43 KW€5450,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 13-B R9 KW€2200,-
HautecHWL-48-EC (88LI0301SDLN5)7 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Drieborg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!