Warmtepomp Horst aan de Maas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Horst aan de Maas? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Op onze website vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Horst aan de Maas.
warmtepomp-installateur-5865

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Comfortabel leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig storingen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcodegebied5865
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Horst aan de Maas

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er bestaan verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Horst aan de Maas kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Horst aan de Maas? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina vergelijk je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5865).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op deze website doorzoek jij accurate informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Horst aan de Maas kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €14.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.775 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Horst aan de Maas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-horst-aan-de-maas

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6100. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2800. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van meerdere facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25500Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €25000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5200 – €6900Relatief voordelig
Lucht-water€5350 – €6900Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €5350Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Horst aan de Maas gebruikt plusminus 1620 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €245 tot €350. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €165 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€671
Buitenlucht2700kWh€450€221
Bodemwarmte1825kWh€315€356
Hybride1550 kWh + 450 M3€483€188

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Horst aan de Maas?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Horst aan de Maas. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.horstaandemaas.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Horst aan de Maas. De omvang van de subsidie hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot maar liefst €1700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Horst aan de Maas (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 157 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERST20C-VM2C15 KW€2800,-
TraneCGWH 12065 KW€8150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Horst aan de Maas aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente