Warmtepomp Grubbenvorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Grubbenvorst? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en ecologische methode om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €295,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Grubbenvorst.
warmtepomp-installateur-5971

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5971
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Grubbenvorst

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grubbenvorst kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Grubbenvorst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze vergelijker tref jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5971).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In het volgende stukje vind je uitgebreide details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Grubbenvorst kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €23.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Grubbenvorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grubbenvorst

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. D.m.v. de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6300. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op velerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €28000Passief koelen, hoge investering
Water-water€15900 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€5250 – €7300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €7075Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2675 – €6700Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Grubbenvorst gebruikt pakweg 1620 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Engie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €210 tot €365. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €125 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€712
Buitenlucht2450kWh€463€249
Bodemwarmte1650kWh€320€392
Hybride1550 kWh + 400 M3€498€214

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Grubbenvorst?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we een speciale groene lening in de regio Horst aan de Maas. Het is een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Grubbenvorst. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €825 tot wel €2850. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Grubbenvorst (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 41 exc5 KW€1650,-
PanasonicECO G 20 PK + WHE60 KW€7000,-
ClimavenetaWWR 0121T MTD252 KW€7000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Grubbenvorst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!