Warmtepomp Melderslo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Melderslo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een voordelige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Melderslo.
warmtepomp-installateur-5962

 • Minder impact op het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Melderslo

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Melderslo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Melderslo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website ontdek je moeiteloos warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5962).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check jij handige details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Melderslo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €300,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €17.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Melderslo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-melderslo

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. D.m.v. een royale subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2100. De totaalprijs wordt getekend door specifieke randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26100Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13900 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €6525Eenvoudige installatie
Lucht-water€4550 – €7250Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6500Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Melderslo verbruikt pakweg 1620 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €220 tot €350. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€708
Buitenlucht2725kWh€474€234
Bodemwarmte1950kWh€333€375
Hybride1300 kWh + 550 M3€510€198

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Melderslo?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Horst aan de Maas. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Melderslo. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €850 en kunnen oplopen tot €4000. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Melderslo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerHTM03021 KW€3400,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM300AE0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0101TS MTD242 KW€6000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Melderslo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Hierdoor voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Degelijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie resulteert in een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!