Warmtepomp Horst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Horst? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Horst.
warmtepomp-installateur-5961

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5961
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Horst

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Horst kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Horst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website vind jij direct (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5961).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind jij accurate details die gaan over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Horst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €17.200. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.575 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Horst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-horst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Via actuele subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3500. De factuur wordt bepaald aan de hand van specifieke aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25200Veel vermogen, prijzig
Water-water€17000 – €24200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6525CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4450 – €6425Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2375 – €5200Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Horst verbruikt plusminus 1620 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €215 tot €400. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€707
Buitenlucht2550kWh€467€240
Bodemwarmte1825kWh€325€382
Hybride1375 kWh + 400 M3€502€205

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Horst?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Horst aan de Maas. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.horstaandemaas.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Horst. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en lopen op tot wel €3650. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Horst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimerHTM02417 KW€3000,-
PanasonicWarmtepomp boiler PAW-DHWM300A0 KW€1250,-
ClimavenetaWWR 0091T DHW234 KW€5200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Horst aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!