Warmtepomp Broekhuizenvorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Broekhuizenvorst? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Op deze pagina tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Broekhuizenvorst.
warmtepomp-installateur-5871

 • Een duurzame oplossing
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcodegebied5871
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Broekhuizenvorst

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verscheidene oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broekhuizenvorst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Broekhuizenvorst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van deze website vind jij direct erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5871).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Bijgaand vind je praktische adviezen inzake actuele warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Broekhuizenvorst heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €17.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.275 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Broekhuizenvorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broekhuizenvorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. De factuur wordt gecalculeerd door meerdere facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13800 – €24900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3550 – €6225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4550 – €7375Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Broekhuizenvorst consumeert pakweg 1620 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €215 tot €390. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €180 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€698
Buitenlucht2675kWh€482€216
Bodemwarmte1850kWh€342€356
Hybride1300 kWh + 350 M3€517€181

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Broekhuizenvorst?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Horst aan de Maas. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.horstaandemaas.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Broekhuizenvorst. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot wel €3750. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Broekhuizenvorst (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op plusminus €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ong. €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimerECOHEAT-EH260TD0 KW€1100,-
PalmAH-16DC11 KW€2400,-
ClimavenetaWWR 0041T DHW215 KW€3300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Broekhuizenvorst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!