Warmtepomp Hegelsom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Hegelsom? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een economische en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Op onze website vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hegelsom.
warmtepomp-installateur-5963

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5963
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hegelsom

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tientallen versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hegelsom biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hegelsom? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met warmtepomprevolutie.nl lees je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5963).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Onderstaand bekijk jij actuele details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Hegelsom heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €20.300. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Hegelsom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hegelsom

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels actuele subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De factuur wordt vastgesteld door specifieke zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24500Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13200 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4700 – €7450Werkt ook als een airco
Lucht-water€3850 – €6225Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €6200Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hegelsom gebruikt ongeveer 1620 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €220 tot €370. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €145 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€709
Buitenlucht2700kWh€482€227
Bodemwarmte1950kWh€340€369
Hybride1525 kWh + 350 M3€518€191

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hegelsom?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente Horst aan de Maas. Dit is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.horstaandemaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hegelsom. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot ongeveer €2350. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hegelsom (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ong. €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimerHTM03624 KW€3700,-
PanasonicKIT-WC07H3E56 KW€1900,-
ClimavenetaWWR 0101T MTD242 KW€6000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Hegelsom aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!