Warmtepomp Meerlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Meerlo? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Meerlo.
warmtepomp-installateur-5864

 • Goed voor het milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5864
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Meerlo

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meerlo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Meerlo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van deze pagina check je direct verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5864).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In het volgende stukje check je waardevolle toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Meerlo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €14.800. We spreken over vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Meerlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meerlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij actuele subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7900. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2400. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16100 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4450 – €7175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4400 – €6400Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2250 – €5300Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Meerlo verbruikt grofweg 1620 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €355. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €130 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€695
Buitenlucht2525kWh€459€236
Bodemwarmte1600kWh€320€375
Hybride1375 kWh + 500 M3€493€202

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Meerlo?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Horst aan de Maas?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio Horst aan de Maas. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Meerlo. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €600 tot wel €3850. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Meerlo (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze pakweg €1550.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerECOHEAT-EH110TD0 KW€1100,-
OutesAHa09E6 KW€1750,-
ClimavenetaWWR 0031T DHW212 KW€2850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Meerlo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!