Warmtepomp Lottum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Lottum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Verderop lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lottum.
warmtepomp-installateur-5973

 • Vermindering Milieu-impact
 • Constante verwarming
 • Diverse erkende installateurs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5973
Netnummer077 (+3177)
Gasgebruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lottum

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lottum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Lottum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij eenvoudig installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5973).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf ontdek jij bruikbare info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Lottum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €16.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.825 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Lottum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lottum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7900. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verschillende factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25700Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17400 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €6175Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €5700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Lottum gebruikt ong. 1620 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €225 tot €390. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€713
Buitenlucht2525kWh€471€242
Bodemwarmte1900kWh€328€385
Hybride1550 kWh + 450 M3€506€207

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lottum?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Horst aan de Maas?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Horst aan de Maas. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.horstaandemaas.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Lottum. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot maar liefst €3450. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lottum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1875.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 51 exc7 KW€1850,-
PanasonicECOi 20 PK + WHE36 KW€4900,-
ClimavenetaWWR 0121T DHW249 KW€6700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lottum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!