Warmtepomp Swolgen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Swolgen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Swolgen.
warmtepomp-installateur-5866

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Gasgebruik M31620 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Swolgen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Swolgen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Swolgen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze website vergelijk jij snel warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5866).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In het volgende stukje doorzoek je veelzijdige raadgeving ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Swolgen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €14.000. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Swolgen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-swolgen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De factuur is gebaseerd op meerdere zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25200Hoge subsidie, prijzig
Water-water€15100 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €7200Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €6400Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €6900Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Swolgen gebruikt grofweg 1620 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Engie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €235 tot €355. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €140 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€697
Buitenlucht2575kWh€474€223
Bodemwarmte2050kWh€335€362
Hybride1500 kWh + 425 M3€509€188

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Swolgen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan hebben we de erkende groene lening van je gemeente Horst aan de Maas. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.horstaandemaas.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Swolgen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €600 tot ongeveer €3200. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Swolgen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal grofweg €2125.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerECOHEAT-EH200TD0 KW€1100,-
OutesAHa19E14 KW€2550,-
ClimavenetaWWR 0041T MTD219 KW€3700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Swolgen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!