Warmtepomp Kronenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Kronenberg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Hierna lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kronenberg.
warmtepomp-installateur-5976

 • Een energieneutrale woning
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kronenberg

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt tientallen versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kronenberg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Kronenberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door de warmtepomp-vergelijker vergelijk je in een zeer korte periode de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5976).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website doorzoek jij samengestelde toelichtingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kronenberg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €24.300. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Kronenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kronenberg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25800Veel besparen, relatief duur
Water-water€15400 – €21700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4250 – €7175Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5000 – €7150Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2800 – €5600Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kronenberg verbruikt ong. 1620 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €230 tot €300. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €165 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€715
Buitenlucht2775kWh€486€229
Bodemwarmte1775kWh€343€372
Hybride1550 kWh + 600 M3€522€193

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kronenberg?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario hebben we de interessante groene lening van je gemeente Horst aan de Maas. Het is een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.horstaandemaas.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kronenberg. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €850 tot gemiddeld €2000. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kronenberg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 81 exc10 KW€2150,-
PanasonicKIT-ADC05HE55 KW€1800,-
ClimavenetaWWH-HT 007130 KW€4800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Kronenberg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!