Warmtepomp Bergen Limburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Bergen Limburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan allerlei variabelen. Hierna ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Bergen Limburg.
warmtepomp-installateur-5855

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bergen Limburg

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen Limburg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Bergen Limburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze vergelijker check je direct erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5855).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop tref jij handige gegevens omtrent beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Bergen Limburg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €250,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €11.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen Limburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen-limburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb jij een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3300. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25100Hoge besparing, prijzig
Water-water€17700 – €20200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3650 – €6625CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5200 – €6925Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2450 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bergen Limburg gebruikt ongeveer 1600 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €400. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €170 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1125m3€664
Buitenlucht2525kWh€438€226
Bodemwarmte1950kWh€305€359
Hybride1300 kWh + 525 M3€471€193

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bergen Limburg?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Limburg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Bergen Limburg. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.bergen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bergen Limburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot doorgaans €1700. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergen Limburg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1625.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 10122 KW€3350,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + ERST20D-VM2C4 KW€1700,-
TraneCXAM 030 HE SQ56 KW€6750,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Bergen Limburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente