Warmtepomp Meterik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Meterik? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Hierna ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Meterik.
warmtepomp-installateur-5964

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Combineren met zonnepanelen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5964
Netnummer077 (+3177)
Gas-gebruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Meterik

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit flink wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meterik kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Meterik? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5964).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop tref jij samengestelde toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Meterik heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €12.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.500 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Meterik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meterik

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €6200. Een hybride systeem is er vanaf €3500. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €24200Veel besparen, dure installatie
Water-water€14500 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6125Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6325Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2650 – €5050Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Meterik consumeert grofweg 1620 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €250 tot €370. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €165 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€710
Buitenlucht2525kWh€490€220
Bodemwarmte1675kWh€348€362
Hybride1350 kWh + 600 M3€525€185

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Meterik?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er de interessante groene lening in de regio Horst aan de Maas. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.horstaandemaas.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Meterik. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 en lopen op tot wel €1550. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Meterik (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1825.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 21 exc3 KW€1450,-
PanasonicKIT-WC09H3E56 KW€1900,-
ClimavenetaWWR 0101T DHW239 KW€5700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Meterik aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!