Warmtepomp America

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in America? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. In het volgende kopje vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in America.
warmtepomp-installateur-5966

 • Vermindering Milieu-impact
 • Aangenaam leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5966
Netnummer0478 (+31478)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in America

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit verscheidene versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in America kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in America? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website doorzoek je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5966).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf check je waardevolle adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in America kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.700 en €19.200. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit America (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-america

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van ISDE subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7300. Een hybride variant koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels diverse zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25800Hoog rendement, erg duur
Water-water€15100 – €22300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7425Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €7375Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €6000Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in America verbruikt plusminus 1620 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €210 tot €300. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €145 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1000m3€711
Buitenlucht2700kWh€498€213
Bodemwarmte1800kWh€356€356
Hybride1600 kWh + 450 M3€533€178

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in America?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Horst aan de Maas. Het is een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.horstaandemaas.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie America. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot wel €3650. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming America (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1675.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 31 exc4 KW€1550,-
PanasonicECOi 10 PK + WHE19 KW€3050,-
ClimavenetaWWR 0121TS MTD252 KW€7000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice America aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!