Warmtepomp Griendtsveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Griendtsveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €245,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Verderop ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Griendtsveen.
warmtepomp-installateur-5766

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook dienen als koeling
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5766
Netnummer0493 (+31493)
Gasgebruik M31620 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Griendtsveen

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met flink wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Griendtsveen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Griendtsveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze vergelijker vind je snel en eenvoudig erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5766).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop lees je accurate adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Griendtsveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €18.100. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.600 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Griendtsveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-griendtsveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25600Veel vermogen, prijzig
Water-water€16800 – €23200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €6300Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4150 – €6275Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2900 – €5200Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Griendtsveen gebruikt grofweg 1620 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €350. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €130 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€663
Buitenlucht2325kWh€464€199
Bodemwarmte1975kWh€332€332
Hybride1425 kWh + 425 M3€497€166

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Griendtsveen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Horst aan de Maas. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Griendtsveen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €600 tot maar liefst €2350. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Griendtsveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1750.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2375.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0091T MTD226 KW€4250,-
Orca EnergijaMONO-SUHZ-SW45V(**)4 KW€1700,-
Climavenetai-KIR-MTD 0121t23 KW€3600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Griendtsveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!