Warmtepomp Tienray

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Tienray? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tienray.
warmtepomp-installateur-5865

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcodegebied5865
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31620 M3
Stroom-verbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tienray

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt allerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tienray kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Tienray? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze website lees jij bruikbare installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5865).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Verderop tref je samengestelde adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tienray heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €205,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €20.900. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.325 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Tienray (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tienray

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door een interessante subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6900. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2500. Het prijskaartje hangt af van diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26600Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €6675Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3900 – €6600Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2150 – €6700Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Tienray gebruikt grofweg 1620 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €280 tot €365. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€696
Buitenlucht2575kWh€466€230
Bodemwarmte2100kWh€327€369
Hybride1400 kWh + 525 M3€501€195

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Tienray?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Horst aan de Maas. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.horstaandemaas.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Tienray. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €775 tot maar liefst €3950. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tienray (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1950.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimerECOHEAT-EH160TD0 KW€1100,-
OutesAHa15E11 KW€2250,-
ClimavenetaWWR 0041TS MTD219 KW€3700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Tienray aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!