Warmtepomp Evertsoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Evertsoord? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende aspecten. In het volgende kopje vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Evertsoord.
warmtepomp-installateur-5977

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Constante verwarming
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode-regio5977
Netnummer077 (+3177)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Evertsoord

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Evertsoord kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Evertsoord? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je in korte tijd de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5977).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder vind je uitgebreide toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Evertsoord kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.100 en €24.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Evertsoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-evertsoord

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24400Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16500 – €22700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €7400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €7275Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €5200Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Evertsoord verbruikt circa 1620 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€716
Buitenlucht2575kWh€494€222
Bodemwarmte1825kWh€351€365
Hybride1350 kWh + 475 M3€530€186

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Evertsoord?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Horst aan de Maas. Kort gezegd een speciale lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.horstaandemaas.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Evertsoord. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot maar liefst €2800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Evertsoord (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN 91 exc12 KW€2350,-
PanasonicKIT-ADC07HE56 KW€1900,-
ClimavenetaWW-HT 009136 KW€5400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Evertsoord aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!