Warmtepomp Sint Anthonis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Sint Anthonis? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €225,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. In het volgende kopje ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sint Anthonis.
warmtepomp-installateur-5845

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook koelen is mogelijk
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcodegebied5845
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint Anthonis

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Anthonis kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Sint Anthonis? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk je waardevolle warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5845).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf ontdek je bruikbare informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sint Anthonis kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €18.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.600 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Anthonis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-anthonis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij ISDE subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2100. De totaalprijs hangt af van verschillende zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25300Hoge besparing, prijzig
Water-water€16600 – €23800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5200 – €6750Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €5100Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Sint Anthonis gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €260 tot €300. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €175 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€742
Buitenlucht2700kWh€490€252
Bodemwarmte1900kWh€341€401
Hybride1450 kWh + 450 M3€527€215

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sint Anthonis?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sint Anthonis?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er een speciale groene lening bij gemeente Sint Anthonis. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.sintanthonis.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint Anthonis. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €725 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sint Anthonis (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ImmergasAudax 128 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100VAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
VencoPerformo-AE H 5535 KW€4650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sint Anthonis aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente