Warmtepomp Boxmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Boxmeer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Boxmeer.
warmtepomp-installateur-5831

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Veel keuze in leveranciers
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energiekosten€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Boxmeer

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boxmeer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Boxmeer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. deze pagina vind je snel warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5831).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek jij bruikbare informatie m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Boxmeer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €305,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €23.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.325 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Boxmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boxmeer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een interessante subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7200. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. De eindfactuur hangt af van diverse factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25400Passief koelen, dure installatie
Water-water€15700 – €21700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €6900Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4250 – €7500Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5200Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Boxmeer verbruikt ongeveer 1570 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €210 tot €370. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €175 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€705
Buitenlucht2750kWh€458€247
Bodemwarmte1875kWh€317€388
Hybride1450 kWh + 425 M3€494€212

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Boxmeer?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Boxmeer?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Boxmeer. Dit is een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.boxmeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Boxmeer. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot wel €2700. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Boxmeer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op pakweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 50 Max H; 81037153 KW€7100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YKA + ERSC-VM2C14 KW€2700,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 (0010016683)10 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Boxmeer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente