Warmtepomp Sevenum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Sevenum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sevenum.
warmtepomp-installateur-5975

 • Een energieneutrale woning
 • Meer leefcomfort
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
Netnummer077 (+3177)
Gasgebruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sevenum

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sevenum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Sevenum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze website doorzoek jij zonder moeite erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5975).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij omvangrijke toelichtingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Sevenum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €11.600. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.500 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Sevenum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sevenum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies krijg je een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2000. De factuur wordt berekend door verschillende onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €24300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6925Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5500 – €7275Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2625 – €5950Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Sevenum gebruikt grofweg 1620 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €225 tot €400. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€714
Buitenlucht2550kWh€478€236
Bodemwarmte1800kWh€336€378
Hybride1400 kWh + 375 M3€514€200

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sevenum?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Horst aan de Maas. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sevenum. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 tot gemiddeld €3350. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sevenum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 71 exc9 KW€2050,-
PanasonicKIT-ADC03HE54 KW€1700,-
ClimavenetaWW-HT 007130 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Sevenum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!