Warmtepomp Maasdriel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Maasdriel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Maasdriel.
warmtepomp-installateur-5855

 • Goed voor het milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode-regio5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maasdriel

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasdriel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Maasdriel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website tref jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5855).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder tref je veelzijdige raadgeving ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Maasdriel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €11.800. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Maasdriel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasdriel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24700Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16500 – €20600Koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6700Werkt ook als een airco
Lucht-water€4200 – €6000Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2025 – €5700Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Maasdriel verbruikt ong. 1750 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €235 tot €335. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€717
Buitenlucht2475kWh€473€244
Bodemwarmte1725kWh€330€387
Hybride1300 kWh + 550 M3€509€208

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Maasdriel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Maasdriel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Maasdriel. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.maasdriel.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Maasdriel. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €650 tot maar liefst €2700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Maasdriel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiLagon JZGG19LVEE-MO-X0 KW€1100,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI14 (B/W)14 KW€3200,-
ToshibaHWS-1405H8 + HWS-1405XWHM68 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Maasdriel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente