Warmtepomp Venray

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Venray? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Venray.
warmtepomp-installateur-5801

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Venray

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Venray heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Venray? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze tool bekijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5801).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op deze website doorzoek je actuele informatie aangaande de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Venray kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €12.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Venray (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-venray

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door de hoge subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De eindfactuur wordt vastgesteld door velerlei variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26300Geen buitenunit, prijzig
Water-water€14400 – €22200Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6075Zeer betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6900Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €6550Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Venray verbruikt plusminus 1480 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €215 tot €375. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €190 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€692
Buitenlucht2650kWh€484€208
Bodemwarmte1800kWh€346€346
Hybride1400 kWh + 425 M3€519€173

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Venray?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalmitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Venray?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente Venray. Het is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.venray.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Venray. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot maar liefst €1950. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Venray (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je zo’n €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2225.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMAERO ILM 4-1312 KW€2500,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VHA + EHSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantVWL 55/5 AS 230V + VWL 57/5 IS5 KW€1800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Venray aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Venray, Overige kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente