Warmtepomp Broekhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Broekhuizen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Broekhuizen.
warmtepomp-installateur-5872

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcodegebied5872
Netnummer0522 (+31522)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Broekhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broekhuizen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Broekhuizen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze vergelijker tref jij in enkele stappen de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5872).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek je accurate adviezen inzake populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Broekhuizen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €14.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.200 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Broekhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broekhuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels de hoge subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride oplossing is er vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door velerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15100 – €23100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €7250Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4900 – €6675Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €5250Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Broekhuizen gebruikt circa 1620 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing komt uit tussen de €210 tot €305. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €150 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2425kWh€489€210
Bodemwarmte1650kWh€350€350
Hybride1300 kWh + 475 M3€524€175

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Broekhuizen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Horst aan de Maas?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Horst aan de Maas. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.horstaandemaas.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Broekhuizen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €825 tot plusminus €3300. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Broekhuizen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimerEcoFlex 02TD0 KW€1100,-
PalmAH-11DC8 KW€2100,-
ClimavenetaWWR 0061TS MTD225 KW€4300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Broekhuizen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!