Warmtepomp Emmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Emmen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een relatief goedkope en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Op deze pagina tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Emmen.
warmtepomp-installateur-7801

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7801
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Emmen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan tientallen systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Emmen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Emmen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze tool bekijk je veelzijdige verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7801).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze pagina doorzoek jij handige adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Emmen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €21.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Emmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-emmen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23700Hoog rendement, dure installatie
Water-water€17400 – €23100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5200 – €7300Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6525Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €5850Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Emmen verbruikt pakweg 1570 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €260 tot €345. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €125 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€656
Buitenlucht2625kWh€426€230
Bodemwarmte1925kWh€295€361
Hybride1475 kWh + 500 M3€459€197

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Emmen?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er zijn een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Emmen. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.emmen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Emmen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €625 tot maar liefst €3600. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Emmen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je zo’n €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLZTi1515 KW€2800,-
MAXA Advantixi-MAX 048562 KW€7350,-
ThermiaRobust Eco 4249 KW€6700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Emmen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente