Warmtepomp Veenoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Veenoord? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Op onze website bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Veenoord.
warmtepomp-installateur-7844

 • Helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snel terugverdiend

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7844
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Veenoord

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veenoord kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Veenoord? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze website vind je in enkele stappen erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7844).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna tref jij actuele informatie aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Veenoord heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €245,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.700 en €19.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.825 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Veenoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veenoord

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Met behulp van een royale subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. Het prijskaartje wordt berekend door verscheidene randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26200Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16600 – €20100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6150Eenvoudige installatie
Lucht-water€4550 – €7175Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6200Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Veenoord gebruikt om en nabij 1570 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €225 tot €320. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €170 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€745
Buitenlucht2350kWh€522€224
Bodemwarmte1800kWh€373€373
Hybride1475 kWh + 500 M3€559€186

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Veenoord?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere eisen: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Emmen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Emmen. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.emmen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Veenoord. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €675 en lopen op tot wel €4000. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Veenoord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze om en nabij €1725.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2275.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Eco DesignEco Fresh 4000 KW€1000,-
Stiebel-EltronLWZ 404 Sol (230144)5 KW€1650,-
DaikinEKHH2E260PAV30 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Veenoord aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor weet je zeker dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!