Warmtepomp Barger-Compascuum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Barger-Compascuum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Barger-Compascuum.
warmtepomp-installateur-7884

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante salderingsregeling
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7884
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Barger-Compascuum

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Barger-Compascuum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Barger-Compascuum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl bekijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7884).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand lees jij accurate aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Barger-Compascuum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €11.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Barger-Compascuum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-barger-compascuum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6100. Het hybride systeem is er vanaf €2700. De totaalprijs hangt af van meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15600 – €21700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €7350CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €7450Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2850 – €6050Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Barger-Compascuum gebruikt ong. 1570 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €215 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €130 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€668
Buitenlucht2450kWh€468€200
Bodemwarmte1725kWh€334€334
Hybride1575 kWh + 400 M3€501€167

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Barger-Compascuum?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de duurzame groene lening bij gemeente Emmen. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.emmen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Barger-Compascuum. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot doorgaans €3450. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Barger-Compascuum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ECOTEQMW 12 W/W12 KW€3000,-
Stiebel-EltronWPL 17 ICS Classic Compact Plus Set (236729)8 KW€2100,-
DanfossDHP-AQ 139 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Barger-Compascuum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren betekent een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!