Warmtepomp Klazienaveen-Noord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Klazienaveen-Noord? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Klazienaveen-Noord.
warmtepomp-installateur-7889

 • Groene investering
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilig alternatief
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode-regio7889
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Klazienaveen-Noord

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klazienaveen-Noord biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Klazienaveen-Noord? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool lees jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7889).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf lees jij uitgebreide details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Klazienaveen-Noord kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €17.300. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Klazienaveen-Noord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klazienaveen-noord

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een hoge subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2500. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23800Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14100 – €23600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5150 – €7450Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4550 – €6650Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2650 – €5950Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Klazienaveen-Noord gebruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €205 tot €345. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €170 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€671
Buitenlucht2350kWh€450€221
Bodemwarmte1950kWh€315€356
Hybride1300 kWh + 400 M3€483€188

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Klazienaveen-Noord?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een speciale groene lening via jouw gemeente Emmen. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.emmen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Klazienaveen-Noord. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot gemiddeld €2650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Klazienaveen-Noord (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1825.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ECOTEQMW 9 B/W9 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 19 A (236412)11 KW€2400,-
DanfossDHP-iQ 5 Mini SP5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Klazienaveen-Noord aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!