Warmtepomp Nieuw-Dordrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Nieuw-Dordrecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op deze pagina bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw-Dordrecht.
warmtepomp-installateur-7885

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7885
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Dordrecht

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Dordrecht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuw-Dordrecht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker tref je in korte tijd verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7885).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je toepasbare gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuw-Dordrecht kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €15.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Dordrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-dordrecht

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €8000. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De eindfactuur komt tot stand door diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25900Geen geluid, erg duur
Water-water€16300 – €25000Beste rendement
Lucht-lucht€4300 – €7450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3600 – €6800Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2250 – €6400Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuw-Dordrecht gebruikt ongeveer 1570 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €275 tot €315. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€669
Buitenlucht2675kWh€435€234
Bodemwarmte2025kWh€301€368
Hybride1425 kWh + 375 M3€468€201

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nieuw-Dordrecht?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Emmen. Kort gezegd een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.emmen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuw-Dordrecht. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €700 tot ongeveer €1650. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw-Dordrecht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1700.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ECOTEQMW 5 B/W5 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 09 IKCS Classic Compact Plus Set (236732)4 KW€1700,-
DanfossDHP-AQ 1610 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Nieuw-Dordrecht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!