Warmtepomp Nieuw-Schoonebeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Nieuw-Schoonebeek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuw-Schoonebeek.
warmtepomp-installateur-7766

 • Kies voor duurzame warmte
 • Constante temperatuur
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige oplossing
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Schoonebeek

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat allerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Schoonebeek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuw-Schoonebeek? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vergelijk je zonder moeite warmtepomp installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7766).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf check jij waardevolle info omtrent populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuw-Schoonebeek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €225,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €13.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Schoonebeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-schoonebeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels interessante subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2500. De factuur wordt bepaald aan de hand van velerlei variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27700Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14200 – €20300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €7325Zeer betaalbaar
Lucht-water€4100 – €6550Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €6750Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nieuw-Schoonebeek verbruikt grofweg 1570 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing komt uit tussen de €235 tot €350. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €195 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€719
Buitenlucht2800kWh€489€230
Bodemwarmte1850kWh€345€374
Hybride1575 kWh + 350 M3€525€194

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw-Schoonebeek?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Emmen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Emmen. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.emmen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nieuw-Schoonebeek. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €550 en lopen op tot wel €3250. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw-Schoonebeek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) krijg je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op plusminus €1650.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DAXX8c5 KW€1800,-
Stiebel-EltronWPL 23 E (227758)15 KW€2650,-
DaikinEBLQ016(**)6W110 KW€2150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nieuw-Schoonebeek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!