Warmtepomp Roswinkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Roswinkel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei facetten. Op deze pagina bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Roswinkel.
warmtepomp-installateur-7895

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode-regio7895
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Roswinkel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roswinkel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Roswinkel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7895).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees jij handige adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Roswinkel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €14.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Roswinkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roswinkel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7200. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2500. De eindfactuur is afhankelijk van velerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23400Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€14300 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €7000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3600 – €6975Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2300 – €5000Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Roswinkel verbruikt ongeveer 1570 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €240 tot €360. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€674
Buitenlucht2700kWh€472€202
Bodemwarmte1600kWh€337€337
Hybride1375 kWh + 500 M3€506€169

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Roswinkel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem is actief naast jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening bij de gemeenten Emmen. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.emmen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Roswinkel. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot doorgaans €1700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Roswinkel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ELCOAerotop DHW 2500 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 24 A SR (236415)14 KW€2700,-
DanfossDHP-iQ 9 Mini6 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Roswinkel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!