Warmtepomp Nieuw-Weerdinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Nieuw-Weerdinge? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Nieuw-Weerdinge.
warmtepomp-installateur-7831

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode-regio7831
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Weerdinge

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er is keuze uit flink wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Weerdinge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Nieuw-Weerdinge? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze website doorzoek je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7831).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Hieronder bekijk je handige aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nieuw-Weerdinge kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.700 en €12.400. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft relevante eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Weerdinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-weerdinge

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7700. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening hangt af van specifieke factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26400Veel vermogen, prijzig
Water-water€13500 – €21700Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6575Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3500 – €7450Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €6450Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nieuw-Weerdinge gebruikt circa 1570 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €230 tot €380. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€740
Buitenlucht2725kWh€481€259
Bodemwarmte1625kWh€333€407
Hybride1300 kWh + 400 M3€518€222

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw-Weerdinge?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de unieke groene lening via de gemeente Emmen. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.emmen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuw-Weerdinge. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en lopen op tot wel €2550. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw-Weerdinge (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Eco DesignEco Fresh 100P0 KW€1150,-
Stiebel-EltronWWS 20 (233898)0 KW€1100,-
DaikinEWYQ-040CAWP40 KW€5150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nieuw-Weerdinge aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee vermijd je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!