Warmtepomp Schoonebeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Schoonebeek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een economische en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Verderop tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Schoonebeek.
warmtepomp-installateur-7761

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode-regio7761
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schoonebeek

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn velerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoonebeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Schoonebeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vergelijk je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7761).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Schoonebeek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €175,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €18.300. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Schoonebeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoonebeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een hoge subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6100. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23900Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €20200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6600Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4500 – €6650Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6400Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schoonebeek consumeert grofweg 1570 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing fluctueert tussen de €215 tot €330. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €160 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€716
Buitenlucht2650kWh€465€251
Bodemwarmte2075kWh€322€394
Hybride1450 kWh + 525 M3€501€215

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schoonebeek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er een speciale groene lening in de gemeente Emmen. Dit is een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.emmen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Schoonebeek. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot plusminus €1550. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schoonebeek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op circa €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
DAXXWP12516 KW€2900,-
Stiebel-EltronWPL 23 Cool (223402)13 KW€2600,-
DaikinEDLQ016(**)6W110 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Schoonebeek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren leidt tot een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!