Warmtepomp Nieuw-Amsterdam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuw-Amsterdam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Op onze website ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw-Amsterdam.
warmtepomp-installateur-7833

 • Een verantwoorde keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7833
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Amsterdam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Amsterdam kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuw-Amsterdam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze website vergelijk jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7833).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna vind je toepasbare gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw-Amsterdam kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €22.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft relevante eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Amsterdam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-amsterdam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5900. Een hybride variant is er vanaf €2100. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van diverse factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24000Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16300 – €23200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €6150Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5100 – €6100Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2500 – €6650Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Nieuw-Amsterdam gebruikt pakweg 1570 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Greenchoice of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €280 tot €360. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €145 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€741
Buitenlucht2325kWh€489€252
Bodemwarmte1950kWh€341€400
Hybride1600 kWh + 375 M3€526€215

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuw-Amsterdam?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je kiezen voor de interessante groene lening van je gemeente Emmen. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.emmen.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuw-Amsterdam. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot gemiddeld €2250. Informeren naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nieuw-Amsterdam (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1675.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Eco DesignEco Fresh 180P0 KW€1150,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Integral (233897)3 KW€1450,-
DaikinEWYQ-050CAWP41 KW€5250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een handig stappenplan van de warmteservice Nieuw-Amsterdam aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!