Warmtepomp Erica

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Erica? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en ecologische methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Op deze pagina vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Erica.
warmtepomp-installateur-7887

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Aangenaam leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Erica

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Erica kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Erica? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je veelzijdige de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7887).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op deze website lees je veelzijdige gegevens over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Erica heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €15.200. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.500 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Erica (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-erica

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride variant is er vanaf €2200. De totaalprijs wordt vastgesteld door specifieke onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27700Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17800 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €6175Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6525Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2850 – €6300Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Erica verbruikt grofweg 1570 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €260 tot €360. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €125 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€670
Buitenlucht2350kWh€442€228
Bodemwarmte1725kWh€308€362
Hybride1375 kWh + 475 M3€476€194

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Erica?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Emmen. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.emmen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Erica. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot gemiddeld €3900. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Erica (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1575.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ECOTEQMW 7 B/W7 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 17 IKCS Classic Compact Plus Set (236733)8 KW€2100,-
DanfossDHP-AQ 1812 KW€2350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Erica aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!