Warmtepomp Zwartemeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zwartemeer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op onze website vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zwartemeer.
warmtepomp-installateur-7894

 • Goed voor het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7894
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zwartemeer

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat verschillende toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwartemeer kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zwartemeer? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool vergelijk jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7894).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Bijgaand lees je praktische toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zwartemeer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €16.700. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Zwartemeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwartemeer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. De eindfactuur is afhankelijk van diverse onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23900Veel vermogen, relatief duur
Water-water€15800 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6450Relatief lage investering
Lucht-water€5450 – €7425Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€3000 – €6150Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zwartemeer verbruikt ongeveer 1570 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Engie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €320. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €130 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€673
Buitenlucht2450kWh€464€209
Bodemwarmte1875kWh€330€343
Hybride1475 kWh + 600 M3€498€175

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zwartemeer?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Emmen. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.emmen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zwartemeer. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot doorgaans €3300. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zwartemeer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€225, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ELCOAerotop DHW 2000 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 19 A SR (236414)11 KW€2400,-
DanfossDHP-iQ 16 Mini SP13 KW€2600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zwartemeer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!