Warmtepomp Zandpol

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zandpol? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan diverse factoren. Verderop ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Zandpol.
warmtepomp-installateur-7764

 • Een energieneutrale woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zandpol

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zandpol heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Zandpol? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze tool ontdek je vandaag nog installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7764).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij veelzijdige details die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zandpol kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €10.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Zandpol (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zandpol

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van aantrekkelijk subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verscheidene variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24500Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16600 – €22900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3900 – €7375Zeer betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6875Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2025 – €5800Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zandpol verbruikt grofweg 1570 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €215 tot €390. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €165 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2625kWh€473€244
Bodemwarmte2050kWh€330€387
Hybride1450 kWh + 400 M3€509€208

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zandpol?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Emmen. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.emmen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zandpol. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot plusminus €1850. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zandpol (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1700.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DAXXWP19016 KW€2750,-
Stiebel-EltronWPL 13 E (227756)7 KW€2000,-
DaikinEBLQ011(**)6W17 KW€1850,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Zandpol aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!