Warmtepomp Klazienaveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Klazienaveen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Klazienaveen.
warmtepomp-installateur-7891

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode-regio7891
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Klazienaveen

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan allerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klazienaveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Klazienaveen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl ontdek je eenvoudig installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7891).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina bekijk je handige toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Klazienaveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.200 en €11.300. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.550 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Klazienaveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klazienaveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. De eindfactuur hangt af van meerdere factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27900Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15300 – €22800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €7150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5150 – €7475Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €5200Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Klazienaveen verbruikt pakweg 1570 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €230 tot €300. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€672
Buitenlucht2700kWh€457€215
Bodemwarmte1700kWh€323€349
Hybride1400 kWh + 525 M3€491€181

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Klazienaveen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Emmen. Het gaat om een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.emmen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Klazienaveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en lopen op tot wel €1850. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Klazienaveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij circa €2250.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ECOTEQMW 12 B/W12 KW€3000,-
Stiebel-EltronWPL 24 A (236413)14 KW€2700,-
DanfossDHP-iQ 9 Mini SP7 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Klazienaveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!