Warmtepomp Emmer-Compascuum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Emmer-Compascuum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Emmer-Compascuum.
warmtepomp-installateur-7881

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Emmer-Compascuum

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Emmer-Compascuum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Emmer-Compascuum? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze website vergelijk je waardevolle de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7881).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop bekijk je actuele aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Emmer-Compascuum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €11.600. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.900 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Emmer-Compascuum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-emmer-compascuum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. D.m.v. de huidige subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door diverse aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25300Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14900 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4850 – €6200Relatief voordelig
Lucht-water€4200 – €6550Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6200Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Emmer-Compascuum verbruikt pakweg 1570 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €225 tot €305. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€667
Buitenlucht2575kWh€460€207
Bodemwarmte2025kWh€327€340
Hybride1400 kWh + 425 M3€494€173

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Emmer-Compascuum?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Emmen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Emmen. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.emmen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Emmer-Compascuum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 en kunnen oplopen tot €3100. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Emmer-Compascuum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ECOTEQMW 9 W/W9 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 09 ICS Classic Compact Plus Set (236728)4 KW€1700,-
DanfossDHP-AQ 117 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Emmer-Compascuum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!