Warmtepomp Weiteveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Weiteveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €215,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal zaken. Verderop tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Weiteveen.
warmtepomp-installateur-7766

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige manier van verwarmen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcodegebied7766
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Weiteveen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tientallen installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weiteveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Weiteveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool check jij in korte tijd de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7766).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder lees jij bruikbare informatie ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Weiteveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €18.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.900 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Weiteveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weiteveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2300. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €27400Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4700 – €6750Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5250 – €6350Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2450 – €5450Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Weiteveen verbruikt circa 1570 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €215 tot €375. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €170 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€718
Buitenlucht2475kWh€481€237
Bodemwarmte1950kWh€337€381
Hybride1425 kWh + 600 M3€517€201

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Weiteveen?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw moderne CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Emmen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Emmen. Kort gezegd een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.emmen.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Weiteveen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot doorgaans €3350. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Weiteveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op om en nabij €1600.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DAXXWP110031 KW€4250,-
Stiebel-EltronWPL 18 E (227757)10 KW€2300,-
DaikinEBLQ014(**)6W19 KW€2050,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Weiteveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!