Warmtepomp Borsele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Borsele? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €285,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op onze website tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Borsele.
warmtepomp-installateur-4451

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige manier van verwarmen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Borsele

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan fors wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borsele kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Borsele? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je eenvoudig de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4451).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek je toepasbare info die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Borsele kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €13.800. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Borsele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borsele

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door allerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25500Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14900 – €23900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €7100Relatief voordelig
Lucht-water€5400 – €7500Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €5300Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Borsele gebruikt om en nabij 1340 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €270 tot €315. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €170 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€653
Buitenlucht2800kWh€424€229
Bodemwarmte1850kWh€294€359
Hybride1575 kWh + 575 M3€457€196

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Borsele?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borsele?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Borsele. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.borsele.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Borsele. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 en kunnen oplopen tot €3550. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Borsele (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1925.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
KRONOTERMWPG-10-(K)2 HT (G/W)7 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-09 (T)5 KW€1650,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B4249 KW€6700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Borsele aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie draait uit op een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente