Warmtepomp Hoedekenskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Hoedekenskerke? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €230,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Hoedekenskerke.
warmtepomp-installateur-4433

 • Een duurzame oplossing
 • Constante verwarming van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4433
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hoedekenskerke

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn tal van oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoedekenskerke kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Hoedekenskerke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze vergelijker tref je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4433).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hierna vind je uitgebreide gegevens met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoedekenskerke kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €18.400. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Hoedekenskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoedekenskerke

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Via ISDE subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €8000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27000Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€14400 – €20700Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6350Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5000 – €6800goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2650 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Hoedekenskerke verbruikt circa 1340 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €280 tot €325. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €130 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€685
Buitenlucht2350kWh€445€240
Bodemwarmte1750kWh€308€377
Hybride1550 kWh + 350 M3€480€206

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hoedekenskerke?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Borsele. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.borsele.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Hoedekenskerke. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot doorgaans €1850. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoedekenskerke (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ongeveer €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier61AF-035B22 KW€3350,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
AuerEdel 150 Eau0 KW€1400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Hoedekenskerke aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!