Warmtepomp Nieuwdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nieuwdorp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwdorp.
warmtepomp-installateur-4455

 • Duurzame warmte
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwdorp

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verschillende installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwdorp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuwdorp? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vind jij direct leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4455).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze pagina tref je toepasbare raadgeving m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nieuwdorp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €22.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Middels interessante subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7200. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke investering kan men berekenen met meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26500Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16100 – €24100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4300 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€4400 – €6100Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2975 – €5850Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuwdorp gebruikt pakweg 1340 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €235 tot €305. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€697
Buitenlucht2775kWh€453€244
Bodemwarmte1725kWh€314€383
Hybride1525 kWh + 425 M3€488€209

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwdorp?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Borsele. We hebben het over een een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.borsele.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Nieuwdorp. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €550 tot maar liefst €2700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwdorp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1850.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier61WG03541 KW€5900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailHotwater heatpump WPA 100 E-LF0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Nieuwdorp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!