Warmtepomp Lewedorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Lewedorp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere zaken. In het volgende kopje ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Lewedorp.
warmtepomp-installateur-4456

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Waardevermeerdering huis
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lewedorp

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lewedorp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Lewedorp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl lees je snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4456).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop check jij actuele info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lewedorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.200 en €21.000. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Lewedorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lewedorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Met behulp van een interessante subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23000Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€16700 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €7300Werkt ook als een airco
Lucht-water€5200 – €7150Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2575 – €6000Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lewedorp gebruikt circa 1340 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €245 tot €390. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€698
Buitenlucht2775kWh€461€237
Bodemwarmte1825kWh€321€377
Hybride1375 kWh + 550 M3€496€202

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lewedorp?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Borsele?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario hebben we de interessante groene lening van je gemeente Borsele. Dit is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.borsele.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Lewedorp. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €725 en kunnen oplopen tot €1850. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lewedorp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze pakweg €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier61WG035 met pompen41 KW€5900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100VAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
Austria EmailHotwater heatpump WPA 233 E-LF0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Lewedorp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!