Warmtepomp Middelburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Middelburg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Middelburg.
warmtepomp-installateur-4331

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verkoeling in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilig alternatief
 • Hoge subsidie

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode-regio4331
Netnummer0118 (+31118)
Gas-verbruik M31170 M3
Stroomgebruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Middelburg

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat honderden toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middelburg biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Middelburg? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website vergelijk je snel de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4331).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder lees jij veelzijdige informatie inzake de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Middelburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €16.100. We spreken over vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Middelburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middelburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies krijg jij een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6400. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27200Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€17000 – €21200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4400 – €7225Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €6025Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2650 – €6250Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Middelburg consumeert grofweg 1170 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €380. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €195 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€657
Buitenlucht2525kWh€453€204
Bodemwarmte1700kWh€322€335
Hybride1325 kWh + 425 M3€486€171

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Middelburg?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Middelburg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Middelburg. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.middelburg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Middelburg. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €975 en lopen op tot wel €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Middelburg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1625.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
KRONOTERMWPG-15-(K)2 HT W/W15 KW€3300,-
SPRSUNCGK/C-12 (LHC) EVI6 KW€1750,-
WarmblauwHP3BW 07EP8 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Middelburg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente