Warmtepomp Oudelande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Oudelande? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal check je verdere details over een warmtepomp kopen in Oudelande.
warmtepomp-installateur-4436

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook in staat woning te koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcodegebied4436
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oudelande

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudelande biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oudelande? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze vergelijker tref jij veelzijdige warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4436).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In het volgende stukje tref jij accurate gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oudelande kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €13.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw normale gasketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Oudelande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudelande

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De factuur wordt berekend door velerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €28000Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17400 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €7450Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4950 – €6775Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2925 – €5450Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Oudelande verbruikt ong. 1340 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €325. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €185 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€688
Buitenlucht2800kWh€468€220
Bodemwarmte2025kWh€330€358
Hybride1350 kWh + 600 M3€502€186

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oudelande?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de regio Borsele. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.borsele.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oudelande. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot plusminus €3100. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudelande (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze circa €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier61AF-075B48 KW€5950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + EHST20D-VM2C6 KW€1900,-
AuerEdel D 270 Air0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Oudelande aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!