Warmtepomp Kwadendamme

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Kwadendamme? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Kwadendamme.
warmtepomp-installateur-4434

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een zeer hoog rendement
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode-regio4434
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kwadendamme

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kwadendamme kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Kwadendamme? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool lees jij snel de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4434).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In het volgende stukje vind jij toepasbare gegevens omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Kwadendamme heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €11.400. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Kwadendamme (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kwadendamme

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van een flinke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €8000. Het hybride systeem is er vanaf €2100. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25600Passief koelen, hoge investering
Water-water€17100 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4500 – €7200Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €6825Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2775 – €5900Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Kwadendamme gebruikt om en nabij 1340 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €235 tot €400. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €200 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€686
Buitenlucht2300kWh€453€233
Bodemwarmte1675kWh€316€370
Hybride1550 kWh + 500 M3€487€199

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kwadendamme?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Borsele?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Borsele. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.borsele.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kwadendamme. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €975 en kunnen oplopen tot €1750. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kwadendamme (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal grofweg €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier61AF-045B30 KW€4150,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + TSA-10004 KW€1700,-
AuerEdel 200 Eau0 KW€1400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Kwadendamme aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!