Warmtepomp s-Heerenhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in s-Heerenhoek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in s-Heerenhoek.
warmtepomp-installateur-4453

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Gasgebruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in s-Heerenhoek

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt fors wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Heerenhoek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in s-Heerenhoek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze vergelijker bekijk jij in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4453).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website vind jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in s-Heerenhoek kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €18.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.325 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit s-Heerenhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-heerenhoek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van een royale subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7400. Het hybride systeem koop je al vanaf €2300. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €24300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €20000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5500 – €6625Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €7475Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €5700Goed voor EPC waarde

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in s-Heerenhoek gebruikt ongeveer 1340 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €220 tot €365. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €180 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€695
Buitenlucht2575kWh€480€215
Bodemwarmte1875kWh€341€354
Hybride1600 kWh + 525 M3€514€181

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in s-Heerenhoek?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Borsele?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente Borsele. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.borsele.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie s-Heerenhoek. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €500 tot maar liefst €3300. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming s-Heerenhoek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier61WG03035 KW€5300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + ERSD-VM2C6 KW€1900,-
AuerHRC70-25-tri17 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice s-Heerenhoek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!