Warmtepomp Borssele

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Borssele? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Borssele.
warmtepomp-installateur-4454

 • Een energieneutrale woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Borssele

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verscheidene versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borssele biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Borssele? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met warmtepomprevolutie.nl check jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4454).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de manier van isoleren. In het volgende stukje bekijk jij samengestelde informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Borssele kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €11.100. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Borssele (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borssele

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Via de huidige subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7400. Het hybride systeem is er vanaf €3000. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van diverse zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€17600 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5500 – €6475Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €7375Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€3000 – €6750Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Borssele gebruikt grofweg 1340 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €275 tot €370. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €175 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2525kWh€487€209
Bodemwarmte1975kWh€348€348
Hybride1600 kWh + 400 M3€522€174

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Borssele?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Borsele?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Borsele. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.borsele.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Borssele. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €600 tot wel €2500. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Borssele (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze circa €1975.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier61WG030 met pompen35 KW€5300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
AuerHRC70-35-tri27 KW€3850,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Borssele aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!