Warmtepomp Kapelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Kapelle? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Kapelle.
warmtepomp-installateur-4421

 • Minder impact op het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcodegebied4421
Netnummer0113 (+31113)
Gas-gebruik M31320 M3
Stroom-gebruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kapelle

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kapelle biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kapelle? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij zonder problemen leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4421).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind je omvangrijke gegevens ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Kapelle kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €21.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Kapelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kapelle

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6900. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke investering is afhankelijk van diverse factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25900Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16600 – €22900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4300 – €6350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5500 – €7350Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2350 – €6600Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kapelle verbruikt plusminus 1320 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Essent of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €235 tot €400. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €165 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€656
Buitenlucht2650kWh€446€210
Bodemwarmte2000kWh€315€341
Hybride1375 kWh + 375 M3€479€177

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kapelle?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kapelle?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Kapelle. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.kapelle.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kapelle. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €675 tot plusminus €2550. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kapelle (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
KRONOTERMWPG-10-(K)2 HT W/W10 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-12 (L) EVI6 KW€1750,-
ViessmannVitocal 350-G BW/BWS 351.B3338 KW€5600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Kapelle aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kapelle, Wemeldinge, Schore.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente